Sezamo aliejus (grynas)

Sezamo aliejus (grynas)

Sezamo aliejus (plytelės)

Sezamo aliejus – išgaunamos iš sezamo sėklų (žolė, iki 150 cm aukščio, gimtoji visoje Indijoje).

Nuo senų laikų sezamo sėklos buvo naudojamos vertingam aliejui gaminti. Jų sudėtyje yra riebalų aliejaus (iki 60%), kurį sudaro oleino, linolo, palmitino, stearino, arachniko ir lignocerio rūgščių gliceridai; fitosterolis, sesaminas (chloroformas), sesamolis, sesamolinas, samolenas, taip pat gausu kalcio, fosforo, vitamino E, geležies, magnio ir cinko.

Sezamo aliejus gaminamas pagal senovės tradicinius metodus ir yra aukščiausios kokybės, saldaus ir riešutinio skonio, lengvos struktūros. Dėl sesamolio jis yra labai atsparus ilgalaikiam saugojimui (iki 8 metų).

Kosmetinės ir gydomosios savybės:

Sezamo aliejus, kaip grožio eliksyras, turi tūkstantmetę istoriją. Sezamo aliejus turi savybę prasiskverbti giliai į odą, ją suminkštinti ir išvalyti, pašalindamas kenksmingus medžiagų apykaitos produktus, nešvarumus ir negyvas ląsteles.

Indijoje kūdikiams nuo gimimo skiriamas 10 minučių masažas su sezamu arba sezamo ir garstyčių aliejaus mišiniu. Tuo pačiu metu vaikai vystosi daug aktyviau nei jų bendraamžiai, mažiau serga ir miegodami gerai.

Sezamo aliejus yra vienas iš nedaugelio natūralių produktų, galinčių sugerti UV spindulius, todėl jis dažnai naudojamas kosmetikoje nuo saulės.

Kai prižiūrite savo veidą, galite jį sumaišyti su eteriniais aliejais (piene, mirra, pelargonija, citrina, bergamote ir kt.) – odos pokyčiai neatpažįstami. Tai puikus maistinių grožio produktų pagrindas ir tinka visų tipų odai naudinga sausai, išblukusiai ir pleiskanojančiai odai.

  • Šis aliejus atkuria sveiką odą, gydo žaizdas, įtrūkimus, nudegimus ir malšina skausmą.
  • Natūraliai drėkina odą, ramina saulės nudegintą ir sudirgusią odą. Grąžina odai gaivumą, jaunystę ir sveikatą.
  • Įtakoja odą kaip natūralų antioksidantą, apsaugo nuo priešlaikinio odos senėjimo požymių atsiradimo.
  • Riebumas normalizuojasi.
  • Poros yra sumažintos ir išlygintos, išnyksta uždegimas ir dėmės.
  • Sezamo aliejus yra geras antibakterinis agentas odai ir nagams.
  • Tai turi šildantį poveikį.

Rekomenduojama visiems plaukų tipams.

Sezamo aliejuje yra daug magnio, anti-streso elementas, turintis raminamąjį poveikį, atpalaiduojantis veido ir kūno raumenis. Todėl ne tik puiki plaukų priežiūra, bet ir jūsų veidas įgis gaivumą, grožį ir sveiką spindesį.

Šiuo metu daugelis Europos natūralių plaukų kosmetikos priemonių yra paruoštos sezamo aliejaus pagrindu (kaukės, putėsiai, šampūnai, kondicionieriai ir kt.).

Sistemingas sezamo aliejaus naudojimas leis ilgą laiką išsaugoti plaukų grožį ir sveikatą.

  • Sezamo aliejus yra riebi ir sergančios galvos odos panacėja.
  • Ideali priemonė plaukams dažyti ar šukuoti chemijos priemonėmis.
  • Sezamo aliejus suteikia plaukams blizgesio ir minkštumo, apsaugo juos nuo išsausėjimo.
  • Garantuoja apsaugą nuo kenksmingų ultravioletinių spindulių, apsaugo juos nuo išdžiūvimo.
  • Apsaugo plaukus nuo saulės, jūros ir chloruoto vandens.

Taikymo būdas:

Plaukų priežiūra – Tepkite ant galvos odos, atsargiai masažuodami – įtrinkite. Po 30 minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Po to plaukus plaukite ajurvediniu muilu. Norint didesnio efekto, aliejų galima pašildyti įdedant buteliuką į karštą vandenį.

Kūno priežiūra – įvairių rūšių masažas, nuo labai lengvo iki sunkaus. Po masažo palikite ant kūno 40 minučių, tada nuplaukite šiltu vandeniu ir ajurvediniu muilu.

Veido priežiūrai – Tepkite švelnius judesius ant veido ir kaklo srities (galite įpilti eterinio aliejaus). Po 30 minučių perteklių nušluostykite servetėle.

Ajurvedos medicinoje kasdien yra rytinė procedūra "Gandusha" – Tai burnos skalavimo skystis ir gerklė su sezamo aliejumi. Tai atliekama taip: į burną įlašinkite sezamo aliejaus ir palaikykite 3 minutes, šiek tiek pajudėdami burnoje. Ši procedūra pašalins visas kenksmingas medžiagas, kurios per naktį iš organizmo išsiskiria iš burnos ertmės. Tai sustiprins dantis ir dantenas, užkirs kelią ėduonies vystymuisi. Sumažinkite jautrumą rūgštinių medžiagų naudojimui ir sustiprinkite skonio pumpurus. Sėkmingai padėkite susidoroti su mimikos raukšlėmis ir sustiprinkite smakrą. Gandusha labai padeda pagerinti balsą. Ši procedūra ypač naudinga tiems, kurie gyvena dulkėtuose miestuose, naudojasi centriniu šildymu, šaltame klimate. Nuo to laiko sausa gleivinė gerklėje ir nosyje. Prieš einant į lauką, nosies gleivinę taip pat reikia sutepti sezamo aliejumi. Tai padės veiksmingai kovoti su ENT ligomis.

Virimo programos:

Sezamo aliejus yra vertingas maistas, turintis teigiamą poveikį sveikatai, kai sutrinka lipidų apykaita (normalizuojasi medžiagų apykaita), hipertenzija, uždegiminės ir degeneracinės sąnarių ligos. Sezamo aliejus veiksmingai naudojamas osteoporozės profilaktikai dėl kalcio, fosforo (kaulų audinio statybinės medžiagos) ir fitoestrogenų, kontroliuojančių kaulų rezorbciją.
Kai išeikvojamas sezamo aliejus, tai prisideda "mėsos augimas", su nutukimu – svorio metimas. Visais atvejais sezamo aliejus stiprina organizmą.

Šis aliejus yra viena pagrindinių ajurvedoje naudojamų priemonių. Tai laikoma gijimu, nuodų ir šlakų pašalinimu iš organizmo. Ajurvedos medicina vadina sezamo aliejumi "karštas ir aštrus". Slopina "šalta" liga, slegiantis "goo ir vėjas".

  • Jis veiksmingas sergant plaučių ligomis, dusuliu, sausu kosuliu, astma.
  • Širdies, kepenų, tulžies pūslės, kasos (ypač diabeto) ir skydliaukės ligos, gydant padidėjusį skrandžio sulčių rūgštingumą, anemiją.
  • Taip pat naudojamas vidurių užkietėjimui, opoms gydyti.
  • Šiuolaikinėje medicinoje sezamo aliejus yra naudojamas viduje trombopeninei purpurai, esminei trombopenijai ir hemoraginei diatezei gydyti.
  • Tai padidina trombocitų skaičių ir pagreitina kraujo krešėjimą.
  • Naudojamas aterosklerozės profilaktikai ir gydymui (neleidžia susidaryti trombams).

Medicininiais tikslais jie naudoja šaltai spaustą sezamo aliejų.Jis naudojamas ruošiant injekcinius tirpalus iš riebaluose tirpių vaistų, aliejaus emulsijų, vaistinių aliejų, tepalų, linimentų, pleistrų.

Prasidėjus žiemos mėnesiams, daugybė žmonių skundžiasi nemalonia liga – nosies gleivinės sausumu (įskaitant deginimą, niežėjimą, nosies užgulimą, žievės medžiagų ir krešulių atsiradimą). Veiksminga šio gydymo priemonė yra sezamo aliejus. Du lašai sezamo aliejaus prieš miegą, trinantys pėdų ir krūtinės padus – išgelbės jus nuo peršalimo ir lėtinio peršalimo.
Uždėję ausyse du lašus sezamo aliejaus, pagerės klausa ir išvengsite su klausa susijusių ligų.

Sudėtis: Pirmiausia šalto spaudimo sezamo aliejus (sezamo aliejus).

Galiojimo laikas: 3 metai.

Papildoma informacija:

Sezamo (sezamo) aliejus gaunamas iš sezamo sėklų. Juose yra iki 60% aliejaus. Mėsa beveik neturi kvapo, tik silpnas saldus aromatas, primenantis riešutą, turi malonų skonį. Jis tamsus (jei spaudžiamas iš skrudinto sezamo) ir šviesus. Dėl didelio antioksidantų kiekio jis turi lengvą struktūrą ir atsparumą ilgą laiką (iki 9 metų). Aliejus laikomas kambario temperatūroje, jis užšąla esant minus 3 Celsijaus.

Sezamo aliejus, kuriame gausu mikroelementų (kalcio, geležies, magnio, cinko, vario, fosforo) ir nesočiųjų riebalų rūgščių – oleino, linolo, palmitino, stearino, arachidinio ir lignocero, fitosterolių, sesamin (chloroformo), sesamol (stiprus antioksidantas), sesamolin, Samol voverės.

Sezamo aliejus yra turtingas vitamino E šaltinis – natūralus antioksidantas, mažinantis cholesterolio kiekį kraujyje. Be vitamino E, sezamo aliejuje yra vitaminų B6, C, A ir K.

Sezamo aliejus naudojamas įvairiose žmogaus veiklos srityse – maisto pramonėje, medicinoje, farmakologijoje, kosmetologijoje, muilo gamyboje ir techniniais tikslais – dažuose ir tepimo aliejuose.

Indijoje tai yra pagrindinis aliejus, kuris buvo naudojamas maiste, religinėse apeigose, tradicinėje medicinoje ir ajurvedoje. Dėl savo gydomųjų savybių sezamo aliejus vadinamas „aliejų karaliumi“.

Be to, sezamo aliejus Indijoje laikomas šventu. Jis minimas Vedose ir Puranose ir yra nemirtingumo simbolis, pati meilės, turto ir gerovės deivė Lakšmi atstovauja sezamo sėkloms. Sezamo sėklos, sumaišytos su ryžiais – Tarpanam – buvo siūlomos dievams ir Vedų pranašams. Po ghee (ghee) sezamo aliejus yra antras pagal dydį ir naudojamas šventyklose pujos metu, lempose prieš dievų atvaizdus, ​​kaip atnaša dievams. Remdamiesi tuo, pasidarykite saldžius rutulius – mėgstamiausias dievo Ganesh patiekalas. Pietų Indijoje jie trinami dievų atvaizdais iš juodo granito.

Ajurvedoje aliejus buvo naudojamas tūkstančius metų įvairiausioms ligoms gydyti: buvo rekomenduota bent kartą per savaitę po plovimo jį įtrinti sezamo aliejumi.

Sezamo aliejus pasižymi antioksidacinėmis, antiseptinėmis, antivirusinėmis, priešgrybelinėmis, antibakterinėmis, priešuždegiminėmis, minkštinančiomis, maitinančiomis, drėkinančiomis, vidurius laisvinančiomis savybėmis.

Sezamo aliejaus vaistinės savybės yra naudojamos šiais atvejais:

– sergant plaučių ligomis, dusuliu, astma ir sausu kosuliu

– kaip galingas antioksidantas, atjauninantis kūną ir prailginantis gyvenimą

– kaip priemonė sumažinti stresą, nerimą ir įtampą, suteikti savijautą ir gerą nuotaiką, turint nervų sutrikimų ir nemigos.

– kaip emolientas ir drėkiklis, pašalinantis vidinį ir išorinį sausumą

– pašalinti nuodus ir toksinus iš organizmo: sezamo aliejus absorbuoja toksinus, o paskui juos pašalina iš organizmo

– kaip priemonė sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje

– odos ligų gydymui

– gydyti įvairias grybelines infekcijas, ypač pėdų ir nagų grybelines infekcijas

– peršalus, dirginant ir sausinant nosies gleivinę: nosies lašai su sezamo aliejumi apsaugo nuo galimo peršalimo ir virusų.

– sergant angina ir gerklės ligomis

Ajurveda rekomenduoja skalauti sezamo aliejumi, palengvinant skausmą ir gerklės skausmą. Tai padeda atkurti balsą, prarastą dėl gerklės skausmo ar per didelio darbo.

– burnos higienai, sveikoms dantenoms ir dantims: skalaujant burną sezamo aliejumi, sunaikinami visi per naktį susikaupę mikrobai, gaivinamas kvėpavimas. Be to, aliejus stiprina dantis ir dantenas, apsaugo nuo ėduonies.

– kaip vidurius laisvinanti priemonė: drėkina žarnas

– pagerinti kraujo krešėjimą: kontroliuoja kraujo rūgštingumą, padidindamas trombocitų skaičių

Šiuo atžvilgiu nerekomenduojama žmonėms, linkusiems į trombozę ir varikozines venas.

– normalizuoti medžiagų apykaitą, esant nutukimui: padeda mesti svorį, turint antsvorio, ir priaugti svorio, „padidinti mėsą“ ploniems žmonėms

– sergant makšties mielių infekcijomis

– kaip lubrikantas lytinių santykių metu, taip pat pašalinti bėrimus, dirginimą ir infekcijas intymioje srityje

– palengvinti gimdymą ir kaip natūralų antiseptiką gimdant

– osteochondrozės profilaktikai ir kūno kaulinio audinio stiprinimui, taip pat sąnarių judrumui vystyti

Viename arbatiniame šaukštelyje sezamo aliejaus yra kalcio norma suaugusiajam, taigi sezamas pranoksta daugelį produktų, kuriuose yra kalcio, ypač sūrio. Aliejus prasiskverbia giliai į kaulų čiulpus, stiprina audinius.

– palengvinti spazmus, raumenų ir sąnarių skausmus, artritą, nugaros skausmus

– palaikyti kepenis

Sezamo aliejus neišsiskiria iš kepenų, tačiau jį priima kaip „draugiškas molekules“.

– padidinti viso kūno imunitetą

– sergant hipertenzija, dėl didelio sesamino ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių kiekio sumažina kraujospūdį

– pagerinti kraujotaką

– sergant cukriniu diabetu

– sergant mažakraujyste

– su vidiniu kraujavimu

– nuo ausų ligų

– kaip priemonė pristabdyti vėžio vystymąsi dėl didelio antioksidantų kiekio

– sumažinti rūgštingumą

– per pagirias

Sezamo aliejus yra daugelio kosmetikos gaminių dalis. Tai veido ir kūno kremai, tepalai, aliejai, nagų produktai, vaistiniai kremai, balzamai, lūpų balzamai, šampūnai, putos, kaukės, kondicionieriai ir balzamai. Jis tinka visų tipų odai ir plaukams. Tai yra pagrindinis ajurvedinės kosmetikos – kremų, aliejų – ir masažo aliejų bazinis aliejus.

Svarbi ir vertinga sezamo aliejaus savybė yra greitai ir giliai įsiskverbti į odą.

– maitinančios ir drėkinančios savybės

Giliai įsiskverbia į odą, maitindama ją iš vidaus būtiniausiais mikroelementais ir vitaminais, valo ją nuo nešvarumų. Tai suteikia odai minkštumo ir šilkiniškumo, suteikia blizgesio. Pašalina gilias dėmes.

– antiseptinės ir priešgrybelinės savybės

Gydo daugelį odos ligų – egzemą, niežėjimą, kerpę, dirginimą, bėrimus, spuogus, spuogus, verda, verda, atkuria sveiką odą, gydo žaizdas, įtrūkimus, nudegimus, ramina uždegimą.

Jis pasižymi lengvomis balinimo savybėmis, išlygina ir pagerina veido spalvą, pašviesina amžiaus dėmes.

Sezamo aliejaus naudojimas po gimdymo leidžia moteriai atgauti formą, įtempti skrandį, pašalinti strijas. Tai visiškai saugu tiek motinai, tiek kūdikiui.

Sezamo aliejus – puiki priemonė plaukams ir galvos odai prižiūrėti. Palaiko normalios odos sveikatą, gydo pacientą. Tai suteikia plaukams minkštumo, drėkina juos, apsaugo nuo išsausėjimo. Idealiai tinka dažytiems ir koroziniams plaukams, išlygina plaukus, todėl jie tampa stori ir blizgūs. Apsaugo plaukus nuo neigiamo saulės spindulių, baliklio, jūros vandens poveikio. Jis prasiskverbia giliai į plaukų pluoštus, maitina juos iš vidaus ir išgydo plaukų šaknis. Veiksmingas prieš utėles. Valo galvos odą, nepažeisdama jos PH pusiausvyros, gydo odos ligas.

Sezamo sėklos yra vienas iš seniausių žmonių naudojamų pagardų, o sezamo aliejus plačiai naudojamas įvairiose pasaulio virtuvėse, ypač Azijoje. Sezamo sėklos turi riešutų, saldaus aromato, kurį sustiprina skrudinimas. Jie yra rudi, rausvai, juodi, geltoni. Tamsios sėklos laikomos kvapnesnėmis.

Aliejus, pagamintas iš sezamo sėklų, turi ryškų riešutų skonį ir kvapą, naudojamas gaminant maistą aromatinant.

Yra dvi pagrindinės aliejaus rūšys – šviesusis ir tamsusis. Šviesa puikiai tinka salotoms ruošti. Skrudinant tamsesnis sezamo aliejus – nepakeičiamas japonų, kinų ir indų virtuvės ingredientas – turi dar stipresnį aromatą ir tamsiai auksinę spalvą. Plačiai naudojamas Azijos virtuvėje. Jis lengvai dega, todėl paskutinę akimirką įpilkite į indą.

Sezamo sėkla yra vienas iš seniausių žmonėms žinomų prieskonių. Kartu su juo buvo ruošiami sezamo pyragai, vynas ir brendis, ant jų buvo pabarstoma duona ir pyragaičiai, naudojami tirštinti padažus ir pagardus. Rusijoje sezamai mažai žinomi, jie gaminami tik gaminant halvą.

Apie sezamą:

Antioksidantas ir antiseptikas, atkuria kūno ir odos gyvenimo ciklą, turtingą vitaminų ir mineralų šaltinį, pasižymi antivirusinėmis, priešuždegiminėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis, stiprina kaulinį audinį, gydo kvėpavimo takų ir gerklės ligas, normalizuoja medžiagų apykaitą, balina, maitina, minkština, drėkina ir stangrina odą. , pašalina randus ir strijas, gydo plaukus ir galvos odą, pašalina utis, eterinį masažo aliejų ajurvedoje, vertingą maisto produktą

Sezamai arba sezamai – sezamo arba sezamo genties vienmetis žolinis augalas, pasiekiantis 150 cm aukštį.

Pagrindinio sezamo rūšies – sesamum indicum – tėvynė – Indija, kur ji buvo auginama Harappano civilizacijos laikais – 2250 m. Prieš Kristų. Jis auga Indijoje visur, nuo senų senovės yra veisiamas visoje Azijoje, ypač Kinijoje ir Birmoje. Nuo XX amžiaus 50-ųjų jis buvo veisiamas Amerikoje.

Šiuo metu pagrindiniai sezamo aliejaus gamintojai yra Indija, Kinija, Birma, Sudanas, Etiopija, Uganda, Nigerija. 70% naftos gaunama iš Azijos, 26% – iš Afrikos.

Žodis „sezamo“ kilęs iš lotynų kalbos ir reiškia „aliejinis augalas“. Žodis „sezamas“ yra kilęs iš persų kalbos. Hindi ir kitose šiaurės Indijos kalbose sezamai vadinami til, tila. Iš šio pavadinimo kilo įprastas bet kurio aliejaus pavadinimas – „taila“. Pietų Indijos kalbose sezamo aliejus vadinamas „ellu“, kuris taip pat reiškia „aliejus“. Tamilnade jis vadinamas „nala enney“ – „geras sviestas“.

Sezamo vaisiai – pailga dėžutė su daugybe sėklų. Sezamo sėklos yra rudos, rausvos, juodos, geltonos ir dramblio kaulo spalvos. Tamsesnės sėklos yra kvapnesnės. Jie turi riešutų, saldaus aromato, kurį sustiprina skrudinimas. Prinokę sezamo ankštys atidaromos garsiai spustelėjus, vos vos palietus. Apie juos kalba Ali Baba, kai prie įėjimo į urvą sako burtą „Atviras sezamas“. Arabų kalboje „sezamas“ reiškia „rūdija, rūdija“.

Sezamo aliejus (grynas)

Tepalas – vaistas nuo grybelinės infekcijos

Tepalas nuo grybelinės infekcijos yra populiari tailandietiška priemonė, kurios tikslas yra grybelinės infekcijos gydymas ir nago visiškai nuvalymas.

Veiksmingas tailandietiškas tepalas 29A, kurio pagrindą sudaro salicilo rūgštis ir siera. Naudojamas psoriazės, seborėjos, spuogų, žiedinių kirmėlių, grybelinės infekcijos gydymui

Tepant ant odos, jis mažina uždegimą, gydo, minkština pažeistą vietą, nusausina negyvas odos ląsteles.

Veiksmas:

  • Antimikrobinis
  • Priešuždegiminis
  • Raminantis
  • Antibakterinis
  • Nuplėšti
  • Regeneruoja

Sudėtis:

  • Salicilo rūgštis – 40 mg.
  • Benzoinė rūgštis – 80 mg.
  • Siera – 100 mg.
  • Kamparas – 90 mg.
  • Petrolatumas – 1 metai

Nurodymas: odos uždegimas, psoriazė, egzema, jaunatviniai spuogai, demodikozė, grybelis, grybelinė infekcija.

Taikymas: 1-2 kartus per dieną plonu sluoksniu tepkite ant odos.

Kontraindikacijos:

Amžius iki 3 metų.

Individualus komponentų netoleravimas.

Gamintojas: Bukalo Trading Co, LTD. Bankokas, Tailandas.

Grybelinės nagų infekcijos gydymas sezamo aliejumi

nagų grybelinė infekcija – liaudies vaistų gydymas

Grybelinė infekcija nėra lengvai išgydoma, tačiau, norint apsaugoti visą organizmą, būtina imtis tam tikrų priemonių su ja susidoroti.

Problema, kurią aptarsime šiame straipsnyje, yra ne tik išorinė yda, bet ir infekcinė liga, perduodama kitiems žmonėms. Pavyzdžiui, ją galima „pasiimti“ lankantis baseine. Tačiau yra ir kitų priežasčių: susilpnėjęs imunitetas, pėdų priežiūros higienos pažeidimas. Jei tokia problema, kaip grybelinė nagų infekcija, jus pradėjo varginti, gydymas liaudies gynimo priemonėmis gali labai palengvinti būklę. Yra įvairių receptų su visokiais ingredientais. Štai keletas iš jų.

Grybelinių nagų infekcijų gydymas liaudies gynimo priemonėmis: receptai

5% obuolių sidro actą galite sumaišyti su jodo tirpalu lygiomis dalimis. Gautu skysčiu rekomenduojama sutepti skaudamą nagą ryte ir vakare.

Jei namuose yra kombucha, tada jis taip pat gali būti naudingas gydant grybelines nagų infekcijas liaudies gynimo priemonėmis. Paimkite nedidelį jo gabalėlį ir pritvirtinkite prie nagų taip, kad lygi pusė būtų viršuje. Užfiksuokite jį pakuote, pririškite tvarsliavą visai dienai. Stenkitės, kad keturias dienas kojos nesušlaptų. Tada garuokite pasūdytame vandenyje, pridėdami šiek tiek boro rūgšties. Po tokios procedūros galite pajusti, kaip nagą bus lengviau valyti ir kirpti.

Kai kuriuose namuose auga Kalanchoe, šis augalas padeda nuo daugelio ligų. Tai taip pat naudinga grybelinėms nagų infekcijoms, kai taikomas gydymas liaudies gynimo priemonėmis. Tokiu atveju jums reikia tik plėvelės iš Kalanchoe lapo, apvyniojančio skaudamą pirštą. Tada rekomenduojama apvynioti plastikinio maišo ir tvarsčio dalį. Ryte nagas nupjaunamas. Procedūra turės būti pakartota keletą kartų, jei grybelinė infekcija yra labai sena.

Jei turite grybelinę nagų infekciją, gydymas liaudies gynimo priemonėmis gali būti atliekamas su propoliu. Iš anksto garinkite nagus vandenyje. Išdžiovinkite juos ir padėkite šiltą propolio gabalėlį ant grybelinės infekcijos, jis gali būti įvyniotas per dieną ar net tris. Norėdami išvengti nudegimų, geriau periodiškai pakeisti tvarsliavą.

Grybelinių nagų infekcijų gydymas liaudies gynimo priemonėmis: bendrosios rekomendacijos

Viena svarbiausių nagų grybelinės infekcijos prevencijos sąlygų yra pėdų higiena. Rizika gali būti sumažinta, jei žmogus kasdien plauna kojas muilu, keičia kojines ir pėdkelnes.

Svarbu, kad batai būtų švarūs. Taip pat rekomenduojama jį apdoroti formalinu.

Sezamo aliejus – naudingos savybės, vartojimas ir kontraindikacijos

Beveik kiekvienas iš mūsų yra girdėjęs apie sezamo aliejų (sezamo aliejų). Na, jei ne apie aliejų, tada tikrai girdėjau apie sezamo sėklas. Bandelės, apkeptos gražiais grūdeliais, labai malonaus skonio, valgė viską. Sezamo aliejus gaminamas iš sezamo sėklų, yra gelsvos spalvos, beveik neturi kvapo (turi malonų saldžiai riešutų aromatą), malonaus skonio.

Dėl naudingų sezamo aliejaus savybių plačiai naudojamas kulinarijoje, maisto pramonėje, kosmetologijoje, naudojamas techniniais tikslais, tačiau jis taip pat turi kontraindikacijų, apie kurias bus rašoma straipsnio pabaigoje. Jo tinkamumo laikas yra daugiau nei 5 metai.

Sudėtis ir naudojimas

  • Sezamo aliejuje yra linolo, oleino, stearino polinesočiųjų rūgščių, vitaminų A, B, C, E.
  • Šis augalinis produktas yra populiarus Azijos virtuvėse. „Pilaf“ su jo priedu pasirodo neįprastai aromatingo skonio.
  • Aliejaus gebėjimas prasiskverbti giliai į odą, ją drėkinti ir maitinti, taip sustabdant odos senėjimą, naudojamas kosmetologijoje gaminant įvairius kremus ir kaukes.
  • Lengvas sezamo aliejus naudojamas masažo salonuose.
  • Klinikinėje mityboje jis naudojamas sergant įvairiomis ligomis.
  • Šį produktą rekomenduojama vartoti pacientams, sergantiems cukriniu diabetu, esant dusuliui, sausam kosuliui.
  • Aliejaus gebėjimas sudrėkinti žarnyną naudojamas kaip vidurius laisvinantis vaistas.

Naudingo sezamo aliejaus populiarumas mūsų platumose yra nedidelis. Dažniausiai parduodama vaistinėse. Tačiau pastaruoju metu šį naudingą produktą galima pamatyti didelių parduotuvių, prekybos centrų lentynose.

Virimo programa

Sezamo aliejus yra dviejų rūšių: šviesus ir tamsus. Šviesus (rafinuotas) aliejus gaunamas iš šviežių sezamo sėklų, tamsus – iš skrudinto.

Paprastai sezamo aliejus naudojamas pildant įvairias salotas, padažus, pilažo padažą. Kepimui tinkamas lengvas aliejus. Jo sudėtis tinkama termiškai apdoroti. Tamsią geriau naudoti šaltiems patiekalams, ją galima pridėti prie karštų patiekalų prieš pat patiekiant.

Nedidelis sezamo aliejaus kiekis suteiks originalų skonį ir sukurs unikalų aromatą, kai bus dedamas į sriubas, mėsos ir žuvies patiekalus, grūdus, blynus, bandeles, pyragus.

Naudojimas liaudies gydyme

• Sezamo aliejus yra puiki masažo priemonė gydant sąnarių reumatą, kai skauda sąnarius.

• Nėštumo ir žindymo metu moterų meniu gali būti naudingų savybių turinčio sezamo aliejaus.

• Be to, sezamo aliejus bus naudingas moterims, kad būtų išvengta priešmenstruacinio sindromo pasireiškimo menopauzės metu.

• Dėl puikių antioksidacinių savybių jis naudojamas vėžio profilaktikai.

• Kasdieninis sezamo aliejaus (1 valandos šaukštas) vartojimas gali palengvinti mūsų plaukus ir nagus nuo trapumo, sustiprinti kaulų ir kremzlių audinius, pagerinti regėjimą.

• Šis naudingas produktas puikiai tinka atsikratyti sausos nosies gleivinės. Pakanka kiekvieną rytą po skalbimo sutepti jų nosies kanalus.

• Esant stresinėms situacijoms, pablogėjus atminčiai, atitraukus dėmesį, sezamo sėklų aliejus bus labai naudingas.

• Kai trapūs ir stratifikuoti nagai padeda ją naudoti šiltoje vonioje.

Į šiltą 0,5 litro vandens įpilkite šaukštelį aliejaus, gerai išmaišykite, sudėkite pirštus į kompoziciją, palaikykite 10–15 minučių. Norėdami gauti daugiau naudos, į šią kompoziciją galite pridėti 0,5 šaukštelio jūros druskos.

• Jis neutralizuoja padidėjusį skrandžio sulčių rūgštingumą ir pašalina žarnyno dieglius. Jis taip pat turi priešuždegiminį, baktericidinį poveikį. Žinomas geras antihelmintinis sezamo aliejaus poveikis.

• Šis puikus produktas gerai įrodė užkietėjimo prevenciją, gydant didelio rūgštingumo gastritą, skrandžio opas, kolitą. Jis taip pat naudojamas cholelitiazės profilaktikai kartu su terapiniais preparatais gydant kepenų riebalinę degeneraciją.

• Sezamo aliejus yra puiki pagalba anemijos prevencijai ir gydymui.

• Jame gausu magnio, B grupės vitaminų, antioksidantų sesamolino, kuris padeda atsikratyti depresijos, dirglumo, nemigos, apatijos.

• Esant blogam kraujo krešumui, naudinga vartoti aliejų po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį.

• Norėdami sustiprinti dantenas, užkirsti kelią jų kraujavimui, dantų ėduoniui, rekomenduojama kasdien daryti burnos terapines „vonias“ – 10 minučių palaikykite burnoje sezamo aliejų (0,5 šaukšto). Po procedūros švelniai nuplaukite burną pasūdytu vandeniu. Geriau tai padaryti po pusryčių ar naktį.

• Šis vaistas taip pat padeda nuo dantų skausmo. Jei įtrinsite ją į dantenas šalia paciento danties, skausmas praeis.

• Norint atsikratyti vidurių užkietėjimo, naudinga sezamo aliejaus vartoti ryte ant tuščio skrandžio (1 šaukštas).

• Norėdami pašalinti įvairius odos sudirginimus, nuvalykite skaudamą vietą lygiomis dalimis alavijo, vynuogių sulčių (šviežiai išspaustų) ir sezamo aliejaus mišiniu. Šį mišinį terapiniam efektui sustiprinti galima vartoti per burną po 1 valgomąjį šaukštą 2–3 kartus per dieną.

• Gydomosios sezamo aliejaus savybės gali būti labai naudingos kūno masažui. Su juo galite puikiai atpalaiduoti raumenis.

• Atsikračius grybelinių nagų ir odos infekcijų, sezamo aliejus naudojamas kartu su vaistais.

Taikymas kosmetologijoje

Sezamo aliejus naudojamas kaip bazinis aliejus kosmetologijoje gaminant kremus, balzamus, veido ir kūno kaukes, lūpų balzamus.

Jis tepamas ant akių vokų odos vakare, dvi valandos prieš miegą, padės išlyginti smulkias raukšleles aplink akis, palengvins pilvo pūtimą ir tamsius ratilus po akimis. Naudokite aliejų 2 savaites, po savaitės pertraukos pakartokite kursą.

  • Grietinės kaukė su veido aliejumi

1 šaukštas grietinės, 0,5 šaukštelio sezamo aliejaus, 1 šaukštelis avižinių dribsnių. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus, tepkite ant veido odos, palaikykite 20 minučių, geriausia šiuo metu, švelniai atsigulkite užmerktomis akimis. Nuplaukite šiltu vandeniu, patepkite veido kremu.

  • Jauninanti ir priešuždegiminė kaukė

Sezamo aliejaus 1 šaukštas, vynuogių sulčių 1 šaukštelis, alavijo lapų sultys 1 šaukštelis. Viską sumaišykite, tepkite ant veido 20 minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu, tepkite kremą ant veido.

Vandens vonelėje šiek tiek pašildykite 1 šaukštą sezamo aliejaus ir tepkite ant viso plaukų ilgio, kurie po plovimo vis dar yra šlapi. Po 5–7 minučių nuplaukite šampūnu.

Kontraindikacijos

Sezamo aliejus skatina kraujo krešėjimą, padidina trombocitų skaičių. Todėl žmonės, turintys polinkį į trombozę ir venų varikozę, turėtų būti labai atsargūs vartodami šį produktą. Prieš vartojimą geriau pasitarti su gydytoju, kad nepakenktumėte sau dėl tokio gydymo. Alergija sergantys asmenys prieš naudojimą taip pat turėtų užtikrinti produktų saugą savo sveikatai.

Sezamo aliejus ilgiau išsaugos savo naudingąsias savybes, jei atidarę laikysite stikliniame inde tamsioje, vėsioje vietoje (geriausia šaldytuve). Ši gamtos dovana yra puikus maistinis produktas, galintis paįvairinti mūsų virtuvę maloniais aromatais ir skoniais, taip pat padėti gydyti daugelį ligų ir užkirsti kelią ligoms.

Leave a Reply